K.V. de Steunzolen

Natuurlijk heeft Café Tribunaal een Carnavalsvereniging!
En dat is “K.V. de Steunzolen”.

20150111_EH213s

De Steunzolen zijn opgericht op 6 Maart 1961.
Sinds 1994 hebben zij voor Café Tribunaal gekozen als residentie.
Daar zijn wij tot op de dag van vandaag nog steeds erg trots op, het is namelijk één van de oudste Carnavalsverenigingen van Tilburg!

Ook de Steunzolen zijn nog steeds erg blij dat zij Café Tribunaal als thuishonk mogen beschouwen. Wij zijn natuurlijk wel een drukbezocht en zeer gewaardeerd Carnavalscafé!
De Steunzolen zetten zich er mede voor in om onze naam en eer hoog te houden. Samen uit zich dit al jaren in een succesvolle Carnaval!

De Steunzolen dragen ook heel wat bij aan het openbare Carnaval in Tilburg. Op deze momenten noemen zij zichzelf de “Regelzolen”.
Zaterdag helpen zij, traditiegetrouw, met “d’n Inhaol” en zondag met “d’n Opstoet”.
Mede hierdoor zijn zij in het Carnavalswereldje erg geliefd.

Uiteraard kan je ze niet missen als je bij ons aan het Carnavallen bent. Elke dag loopt er menig roze-groen door het café te hossen! Dat zijn de kleuren van “De Steunzolen”.
Tussen alle drukte en verplichtingen door komen de Steunzolen graag naar Café Tribunaal om een feestje te bouwen! In de vroegere uurtjes laten ze hún gezicht, ónze geliefde vereniging, op andere plaatsen zien. Hierdoor blijft de vriendschapsband met andere verenigingen goed bewaard. Daardoor komen de andere verenigingen ook graag bij ons. Dat vinden wij als Café Tribunaal natuurlijk ontzettend fijn!

De Carnavals-maandag is voor de Steunzolen een geliefde dag. Op deze dag ontvangen zij een boel bevriende Carnavalsbandjes en Carnavalsverenigingen. Het verenigingsgevoel viert op deze dag hoogtij.
’s Avonds houden zij hun verkleedavond. Lol gegarandeerd! Lachen, gieren en brullen!!

Niet te vergeten zijn er ook nog de voorfeesten.
Elk jaar is het “Spuls Bloas Fist” weer een gezellige en succesvolle zondagmiddag.
Meestal wordt dit georganiseerd op de tweede zondag van januari.
Naast de bevriende Carnavalsbandjes speelt hun eigen “t Host” gezellig mee!
Ook zijn er ludieke spelletjes waardoor de kinderen zich ook prima vermaken! Al met al een ontzettend leuke, sfeervolle, Carnavaleske middag!
Op het verjaardagsfeestje van Café Tribunaal verzorgen zij ook de welbekende (Kerst-) bingo! Inmiddels erg geliefd en populair!

Wil je meer weten?

www.desteunzolen.nl

Hier vind je alle informatie over de vereniging, evenementen waaraan “de Steunzolen” hun bijdrage leveren en vele foto’s van al die gezellige momenten.